...en la producció agrícola

1. La biotecnologia i la producció agrícola
Anteriorment, es creuaven sense control mils de gens entre les plantes i d’aquesta manera es modificaven les plantes. Ara, en canvi, gràcies a la biotecnologia s’intercanvien només uns gens concrets.
Aquest fenomen permet que les plantes les quals tenen gens específics siguin resistents a malalties, insectes o males herbes.
Altres gens el que fan és modificar la qualitat dels aliments resultants donant-li més valor nutritiu o fent-les més saboroses.

2.     Aplicacions de la biotecnologia agrària
La biotecnologia té un ventall enorme d’aplicacions respecte la producció agrícola, però nosaltres ens basarem en les més importants.

Resistència als pesticides
La resistència als pesticides es basa en la transferència de gens a partir de determinats bacteris o especies vegetals que tenen aquesta característica (com la petúnia).

Resistència a plagues i malalties
La biotecnologia ha permès que els cultius siguin resistents a les plagues i a diverses malalties, això té una sèrie de beneficis molt importants:
·        Reducció del consum d’insecticides
·        Estalvi d’energia en la fabricació d’insecticides
·        Augmenten els insectes beneficiosos
·        Hi ha biodiversitat
Aquesta resistència es basa en la transferència de gens de la proteïna BT a les plantes, el qual es troba a la majoria de terres del món.

Millors propietats nutritives
Gràcies a la biotecnologia es coneix perfectament el metabolisme de les plantes, el que es fa és canviar alguna de les característiques dels aliments.

Resistència a estrès abiòtic

Les plantes tenen un gen propi que és el responsable de les gelades a les plantes, el que es fa és extreure’l, modificar-lo i tornar-lo a posar a la planta i així és més resistent contra les glaceres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada