1. La biotecnologia i la producció
agrícola
Anteriorment,
es creuaven sense control mils de gens entre les plantes i d’aquesta manera es
modificaven les plantes. Ara, en canvi, gràcies a la biotecnologia
s’intercanvien només uns gens concrets.
Aquest
fenomen permet que les plantes les quals tenen gens específics siguin
resistents a malalties, insectes o males herbes.
Altres
gens el que fan és modificar la qualitat dels aliments resultants donant-li més
valor nutritiu o fent-les més saboroses.
2. Aplicacions de la biotecnologia
agrària
La
biotecnologia té un ventall enorme d’aplicacions respecte la producció
agrícola, però nosaltres ens basarem en les més importants.
Resistència als pesticides
La
resistència als pesticides es basa en la transferència de gens a partir de
determinats bacteris o especies vegetals que tenen aquesta característica (com
la petúnia).
Resistència a plagues i malalties
La
biotecnologia ha permès que els cultius siguin resistents a les plagues i a
diverses malalties, això té una sèrie de beneficis molt importants:
·
Reducció del consum d’insecticides
·
Estalvi d’energia en la fabricació
d’insecticides
·
Augmenten els insectes beneficiosos
·
Hi ha biodiversitat
Aquesta resistència es basa en la transferència de gens de la
proteïna BT a les plantes, el qual es troba a la majoria de terres del món.
Millors propietats
nutritives
Gràcies a la biotecnologia es coneix perfectament el
metabolisme de les plantes, el que es fa és canviar alguna de les
característiques dels aliments.
Resistència a estrès abiòtic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada